Van best practices naar bad practices (en het nut van een goede deo)

In de periode dat ik bij ABN AMRO Private Banking werkte, werd er bij elke weekstart aan iemand uit het marketingteam gevraagd om een best practice te delen.

Het ene mooie succesvolle na het andere succesvolle verhaal werd gedeeld. Met applaus tot gevolg. Degene die zijn/haar verhaal die week verteld had, glom nog uren later. En terecht. Want het is fantastisch als je mooie ervaringen en successen kunt delen.

En toch, eigenwijs als ik ben, kon ik er verder niets mee. Ik wil ook graag horen en zeker ook vertellen waar het tijdens een project misging. Juist omdat je niet wilt dat een ander dezelfde fout/vergissing maakt. Want van fouten leer je. Die onthoud je.

Ik tenminste wel.

Als groentje heb ik natuurlijk veel vergissingen/verkeerde inschattingen gemaakt. Maar terugkijkend weet ik dat ik iedere fout, slechts één keer gemaakt heb, want in mijn vak met hele strakke deadlines kun je je eigenlijk geen fout permitteren. Maar geloof me: je ontkomt er niet aan, want hoe goed je een evenement ook voorbereidt, er gaat altijd, maar dan ook altijd iets totaal onverwacht anders. In dit blog zeg ik het al: een goede deo is je beste vriend tijdens evenementen.

Wellicht nog beter: deel je successen en vertel óók waar het even misging én hoe je het (al dan niet) opgelost hebt.

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s