Laatbloeier of doorzetter?

Toen ik vanochtend met Buck mijn ochtendrondje deed, viel mijn oog tijdens zijn plaspauze op een prachtige uitgebloeide Hortensia. Het waren niet alleen de mooie herfsttinten waardoor ik bleef kijken, maar dat ene kleine witroze bloemetje dat er fel uitstak trok mijn aandacht.

En ik dacht is dit nou een laatbloeier of een doorzetter? Doorlopend mijmerde ik voort. En betrok de vraag op mezelf. Ik kwam tot de conclusie dat ik beide ben. Mijn grootste successen (tot nu toe) op zakelijk gebied had ik na mij 40e.

Thialf 2002

De dag dat ik 40 werd, begon ook mijn nieuwe functie bij de net opgerichte Private Bank van ABN AMRO. Mijn eerste opdracht was: organiseer een interne bijeenkomst voor alle 700 nieuwe medewerkers. Doelstelling: alle neuzen dezelfde kant op én een leuke dag.

Mijn toenmalige manager wilde een bijeenkomst in de grote hal van het hoofdkantoor met klassiek ballet. Ik heb moeten praten als Brugman om hem te overtuigen dat ik het geen goed idee vond om collega’s uit het hele land op hun vrije dag naar een voorstelling van het Nationaal Ballet te laten komen. Om een lang verhaal kort te maken: het werd een zaterdag in maart 2002. Locatie Thialf in Heerenveen. Samen met De Boer Tenten had ik een prachtig paviljoen voor de ontvangst, borrel en het diner (stampotbuffetten) laten neerzetten.

spelen

Als “hoofdact” wilde ik Rintje Ritsma boeken. Helaas reikte mijn budget niet en boekte ik terwijl de Olympische Spelen in Salt Lake City nog niet waren begonnen, de toen nog (redelijk) onbekende Jochem Uitdehaage, Renate Groenewold en hun coach Gerard Kemkers. Henk Gemser (oud bondsoach) had ik ingehuurd als moderator. Tijdens die Spelen wonnen Renate en Jochem meerdere gouden plakken. Maar één week voorafgaand aan het geplande evenement werd Jochem wereldkampioen. Ik heb thuis staan springen op de bank… Het moment dat deze 3 grootheden opkwamen vergeet ik nooit meer. Achteraf hoorde ik dat onze toenmalige directeur Nederland tegen mijn manager in de aanloop naar het evenement had gezegd: “dit evenement is haar vuurdoop, als het geen succes is, kan ze gaan”. Ik heb er nog 13 jaar met veel plezier gewerkt..

High 5

Aan de Volvo Ocean Race van 2006 deed ABN AMRO voor het eerst (en het laatst) mee met meteen 2 boten. De winnaar Black Betty en de witte ABN AMRO II, waarbij zeiler en collega Hans Horrevoets door een noodlottig ongeluk tijdens de een na laatste etappe overleed. Zijn collega-zeilers besloten in herinnering aan Hans door te varen en kwamen door windstilte later dan gepland in Rotterdam aan. Die dag had ik de 3-master De Stad Amsterdam geboekt, voor de crème de la crème van Wealth Management en een aantal bestuursleden van ABN AMRO. Het was bloedheet en windstil. De kapitein liet mij op een gegeven moment weten dat de witte boot vlak voor de kust van Nederland zeilde. Ik heb de kapitein toen tegen alle protocollen in verzocht om onze koers te verzetten en de witte boot tegemoet te varen. Met die beslissing was men het aan de wal niet eens… Men wachtte op ons met kaviaar en champagne (het was nog vóór de crisis).

genomen vanaf De Stad Amsterdam

genomen vanaf De Stad Amsterdam

Het moment dat de 2 schepen elkaar op zee tegenkwamen vergeet ik nooit meer… Als ik denk aan de stilte aan boord van beide boten, de koppen van de jongens, die inmiddels mannen waren geworden en het applaus dat aan boord van De Stad Amsterdam ontstond, krijg ik nog kippenvel en een brok in mijn keel. Dat applaus bleef aanhouden. Steeds meer boten kwamen erbij en in een parade van boten onder aanhoudend luid applaus kwam de ABN AMRO II in Rotterdam aan. De gasten die toen aan boord kwamen, spreken nog over dat ene moment. De organisatie aan de wal, was niet blij, maar konden niets doen, want de leden van de RvB én hun gasten waren meer dan tevreden met mijn doorzettingsvermogen getuige de high five die ik bij het verlaten van het schip van hen kreeg..

Twee voorbeelden van een reeks prachtige evenementen die ik heb georganiseerd en die ik nooit op mijn 20e of 30e had kunnen organiseren.

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

 

9 gedachten over “Laatbloeier of doorzetter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s