In der Beschränkung zeigt sich der Meister

Laat ik voorop stellen dat ik alles behalve een keukenprinses ben, maar ik weet wel wat lekker is. Het liefst genuttigd in goed gezelschap met een ontspannen sfeer. Mijn huisgemaakte goulash behoort tot de favorieten. Zeker nu de dagen korter worden kan ik me weer helemaal verliezen in dat heerlijke prutje. Vorige week kreeg ik vrienden op bezoek en wilde een gerecht met mosselen maken. Opeens bedacht ik me dat A: niet iedereen van mosselen houdt en B: dat uit ons beider geloofsoverweging mosselen en schelpdieren eigenlijk niet op het menu zouden mogen staan. Dus voor de zekerheid even nagevraagd. Het eerste was het geval. Zelf hou ik me niet helemaal aan de joodse wetten en rituelen, maar ik mag er nooit van uitgaan dat dat voor iedereen geldt.

De juiste ingrediënten, inclusief een bijpassend wijntje in huis gehaald en een avond eerder het gerecht al klaar gemaakt, want een goede goulash moet lang “trekken”. Op diverse social media had ik al aangegeven wat de gasten die avond te eten zouden krijgen, dus dat was voor hen geen verrassing.

IMG_5857Waar ik hun verwachtingen mee overtrof was de eigengemaakte boerenappeltaart die ik bij de koffie serveerde.

En zo gaat het met evenementen ook. Je stelt vragen en luistert naar de opdrachtgever: wat zijn de wensen, doelstellingen en verwachtingen? Om die uiteindelijk tijdens het evenement te overtreffen. Door nét iets te laten gebeuren wat nooit bij hen was opgekomen. Dat kunnen kleine dingen zijn, want zoals de Duitsers dat zo mooi verwoorden: “ in der Beschränkung zeigt sich der Meister”.

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s