Super dog

Een aantal weken geleden, deed ik mee aan een niet door mij georganiseerd evenement. Best leuk voor de verandering. Door een oproep op Facebook zag ik dat er in Amsterdam een doggymarathon door de Stichting Vier Voeters werd georganiseerd._DSC5509

De doggymarathon werd voor het eerst in Amsterdam door de Stichting Viervoeters georganiseerd en had een missie: een leuke dag voor baasjes en honden, gecombineerd met een goed doel: steun de verwaarloosde honden in Roemenië.

Beide doelen spraken me gelijk aan, dus meteen naar de website die me gelijk verraste. Leuk en uitnodigend geschreven. Gelijk sponsoren gezocht én nog belangrijker: gevonden. Dankzij de sociale media deed een aantal volgers/vrienden gelijk een duit in het goede zakje. Een dusdanige duit dat Buck uitgeroepen werd tot Superdog.

Op de dag zelf scheen de zon volop! Mooier als organisator kun je het niet treffen met een buitenevenement. Dat onderdeel is nou net het enige dat je niet zelf in de hand hebt. Samen met één van mijn donateuren, die gelijk als hoffotograaf werd gebombardeerd en zelf ook hondeneigenaar is, togen wij naar het Amstelpark.

IMG_5687

Wij waren vroeg, en dronken eerst een (té dure) latte macchiato bij het  Rosarium. Eén ding was zeker: daar zouden we niet gaan lunchen. Inmiddels zagen we steeds meer deelnemers aan het evenement, het park opwandelen. Allemaal herkenbaar aan de bandana die je als deelnemer thuis had ontvangen en elke hond droeg ze met verve!

Na ons bakkie op ons gemakkie genuttigd te hebben, togen wij naar het terrein voor de registratie. Daar was het al een drukte van belang. Je zou verwachten dat het er lawaaierig door alle blaffende honden zou zijn, maar als de baasjes relaxed zijn, dan zijn de honden dat ook. Bij de registratie kreeg Buck zijn Superdog bandana en er was een aantal op honden gerichte stands zoals poepzakje.nl. Altijd handig.

Nadat de honden een warming-up sessie o.l.v. Martine Hauwert (RTL) hadden gedaan, begon de marathon. De één legde het 4,2 km lange parcours rennend af, de ander (waaronder wij) wandelend.  De pers was er ook bij. Het kinderjournaal toonde ’s avonds de beelden.

Bij de finish kregen alle honden een lanyard met een koekje (gesponsord) en waren er nog meer activiteiten, zoals doggy dating en de doggy party.

Als Event professional heb ik de dag niet alleen als deelnemer ervaren, maar ook gelet op de organisatie en de uitvoering. En ik kan niet anders zeggen dat de Stichting Vier Voeters in alle opzichten een geslaagd evenement heeft neergezet.

Een aantal feiten op een rij:

 • de website nodigde uit tot deelname en alle informatie was goed vindbaar
 • alle social media werden ingezet, t/m een fotowedstrijd op Instagram en een aparte community pagina op FB
 • nadat je je had ingeschreven, kreeg je de juiste informatie zowel per mail als de benodigde attributen thuis gestuurd
 • enthousiaste vrijwilligers
 • goede sponsoren en ambassadeurs
 • onvermoeibare vrijwilligers
 • doelstellingen behaald: EUR 17.000,- opgehaald en veel lol gehad
 • de juiste media ingeschakeld (waaronder de tv)
 • enthousiaste deelnemers (Op Twitter en op Facebook werden tijdens en na afloop van het evenement positieve reacties gepost)
 • een aantal dagen na afloop kregen de deelnemers een videopost van de voorzitter gemaild, waarin alle deelnemers bedankt werden

Al met al een geslaagd evenement, waar ik nog steeds met veel plezier aan terugdenk en één ding zeker weet; volgend jaar ben ik weer van de partij!

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

4 gedachten over “Super dog

 1. Wat leuk om deze feedback te lezen, vanuit een deelnemer en vanuit een evenement organisator!

  Tot volgend jaar.

  Groetjes,

  Het Vier Voeters team

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s