Een goed gesprek

Gister kwam ik in mijn rondje door de digitale velden de Dag van het evenement tegen. Niet voor de eerste keer overigens. Een aantal weken geleden werd ik door Effectivents, een gerenommeerd trainingsbureau gespecialiseerd in trainingen voor eventmarketeers, uitgenodigd om in te schrijven. Ik was alleen al door de titel van de dag gelijk getriggerd en het programma sprak me meer dan aan. Eindelijk een programma met inhoud over mijn vakgebied en geen beurs met schreeuwende standhouders. Ik schreef me in en kreeg binnen een dag te horen dat ik niet door de “ballotage” heen was gekomen.

Tweet #dtv

In opperste verbazing een tweet verstuurd waarop ik tot op de dag van vandaag geen antwoord heb gekregen en uiteraard het bureau laten weten dat ik blijkbaar niet tot de doelgroep behoor. Het voorval was al weer aan mijn aandacht ontschoten, totdat ik gisteren wederom op de Dag van het evenement stuitte.

IMG_5900

Eventmarketing = overtuigingskracht

Aangezien ik me nooit met een kluitje het beroemde riet in laat sturen, heb ik een tweede poging ondernomen en opnieuw aangemeld. Binnen het kwartier had ik de organisatie aan de lijn. Wederom kreeg ik te horen dat ik niet tot de doelgroep behoorde. Dat blijken de marketeers/decison makers te zijn die beslissen over de zak met geld. De doorgewinterde eventmarketeer / eventmanager was niet welkom. De discussie die toen ontstond eindigde met “je hebt me overtuigd, je bent welkom”, waarop ik met een lach antwoordde “overtuigen is mijn vak”.

Titel

Nog steeds ben ik niet te spreken over de titel van deze dag. Deze dekt naar mijn mening de lading van de (intern gestelde) doelstelling niet. Ik pieker me suf naar een betere naam, want kritiek hebben is ok, maar ik vind ook dat ik met een tegenvoorstel moet komen. De volgende namen zijn door mijn hoofd geschoten:

  • “dé dag van eventmarketing”
  • “eventmarketing hét congres voor decisionmakers”
  • “eventmarketing op hoog nivau”
  • “events onderdeel van de totale marketing- en communicatiemix”
  • “eventmarketing = contentmarkting”

Iemand nog andere goede titels? #dtv

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

 

 

4 gedachten over “Een goed gesprek

  1. Eventually, Event Marketing 2.0, ProEvent, EventPro, Experience Marketing, Business Event, Applause Marketing, EventStrategy, EventExpress, EventFacts, Eventure, EventBoost, E.V.E.N.T.14, Eventuality, E-business, Make it happen, (Not evented by me), Eventually yours

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: What’s in a name? | Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

  3. Pingback: To tweet or not to tweet.. | Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s