Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

ervaringen uit het verleden geven garantie voor de toekomst

April 2020 het coronatijdperk is nog maar net begonnen

Er komen steeds meer creatieve ideeën binnen de branche..

10 opvallende virtuele evenementideeën uit de hele branche

In tijden dat zakelijke evenementen niet plaats kunnen vinden worden er wereldwijd meer dan ooit virtuele events georganiseerd. Onze collega’s van EventManagerblog zetten enkele originele ideeën en inzichten van recente online evenementen op een rij. Om te helpen en te inspireren.

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/2S0XkEk

_________________________________________________________________________________
Ik wou dat ik het antwoord had…

Syan Schaap is directeur van het Event Safety Institute, dat zich onder meer bezighoudt met strategische vraagstukken en opleidingen voor overheidsinstanties. Wanneer evenementen straks weer doorgang kunnen gaan vinden, lijkt ook in deze sector de 1,5-meter-samenleving het ‘nieuwe normaal’ te worden. Maar is dat mogelijk? Schaap schreef er een uitgebreid opinieartikel over vanuit zijn expertise.

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/3cqTGLr

 

_________________________________________________________________________________

De wereld van events na Corona: voorbeelden van events in de 1,5 meter maatschappij

De impact van COVID-19, is er één die ongekend groot is voor de evenementenbranche. De roep om positieve toekomst-kansen en perspectieven is misschien voor nu helemaal niet rechtvaardig, maar we kunnen ons wel klaar maken voor ‘als we straks weer mogen’. EventBranche.nl bracht de huidige situatie en de mogelijke toekomst in kaart.
Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/2VgsLMX

______________________________________________

Ik val ook onder deze sector en dit nieuws komt voor mij niet als een verrassing. 2020 is voor mij al afgeschreven. Gelukkig heb ik nooit gekozen voor een duur bedrijfspand en een buffer opgebouwd.

Minister Van Engelshoven: ‘Seizoen voor culturele sector helaas verloren

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Volgens minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is het voorjaarsseizoen voor de culturele sector verloren. Dat vertelde zij dinsdag in gesprek met Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Ook gaf ze aan dat ze de omzetderving niet kan oplossen.

Lees verder op: https://bit.ly/2RDcYFJ

undefined

Je event live streamen bij een evenementenlocatie: hoe werkt dat?

De crisis rond Corona is voorlopig nog niet voorbij. Veel evenementen zijn daarom uitgesteld tot het najaar of zelfs naar 2021. Maar niet alle events, presentaties of trainingen kunnen wachten. Wat doe je in zo’n geval? Steeds meer evenementenlocaties gaan een samenwerking aan met een AV-partner en bouwen hun ruimten om tot professionele studio’s waar je je evenement kunt opnemen en live kunt streamen. Is dit een goed alternatief? En hoe gaat zo’n opname in zijn werk? Dirk de Jong van advies- en trainingsbureau Bee Improve vertelt over de online training die hij onlangs gaf aan medewerkers van de Technische Universiteit Delft bij Creative Valley in Utrecht en Susanne van Nierop vertelt over de uitreiking van de Dutch Marketing Awards die live online te volgen was vanuit de High Light van Capital C in Amsterdam.

Lees hier verder: https://bit.ly/2UP6Yf5

 

 

%d bloggers liken dit: