Je leverancier is je BFF!

Al zeg ik het zelf. Ik kan best veel, maar niet alles. Zo heb ik altijd al een neus gehad voor de juiste leveranciers. Bedrijven en mensen waar ik mee kan en wil samenwerken. Behalve dat ik goed door een beroemde deur met ze moet gaan, wil ik ook dat ze mij begrijpen. Wat is mijn doelstelling? Wat is het beschikbare budget? Hoe komen we tot de meest creatieve oplossing? Of hoe komen we tot de meest praktische insteek? Hieronder een zestal tips & tricks om hen tot je Best Friend Forever te maken en te behouden.

De briefing

Zorg voor een duidelijke briefing. Beschrijf kort en bondig wat je wilt. Maak het niet ingewikkelder dan het is. Vermeld altijd aantallen en een deadline.

De details

Bespreek alle details. Ben duidelijk. Laat niets aan het toeval over.

De prijsafspraak

Maak duidelijke prijsafspraken. Mijn slogan is: “ik wil dat jij er aan verdient, maar ik betaal geen oesterprijs voor een bitterbal”

De betaling

Betaal op tijd. Je leverancier heeft op tijd geleverd, dan dien jij ook op tijd te betalen. Liefst voordat de betalingstermijn voorbij is.

Het bedankje

Bedank hen voor de samenwerking. Dat kan op moment van levering, maar ook via social media. De buitenwereld mag weten dat je tevreden bent.

Het delen

Spread the word. Door met anderen je positieve ervaringen te delen, bezorg je hen de beste reclame.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op via mir wie. Ik heb voorbeelden in overvloed over hoe het wel en hoe het niet moet.

Linkedin iconfacebook iconpinterest icontwitter icon 

5 gedachten over “Je leverancier is je BFF!

  1. Pingback: Oneindig | Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

  2. Pingback: To tweet or not to tweet.. | Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

  3. Pingback: Zo kan het ook | Mirjam Lederwerg Applaus Marketeer

Plaats een reactie